Стара картинка лого

Мини и интерфейсни релета серии S-Relay

Електромеханичните релета са традиционен продукт на SCHRACK TECHNIK, отличаващ се с високо качество и абсолютна надеждност. 

Релетата от серия S-relays са с plug-in функция за монтаж на цокъл за DIN-шина. Те са изключително надеждни, многообразни като конструкция и подходящи за широк спектър от процеси на превключване. 

Приложение: 

 • Използват се за адаптиране на нива или прагове на мощност, осъществяване на интерфейси между управляващо, сигнално и регулиращо оборудване и периферни устройства
 • Релетата се предлагат на най-разпространените управляващи напрежения

Принцип на действие:

 • Основните части на електромагнитното реле са електромагнит, котва и превключващ/и контакт/и
 • Електромагнитът представлява електрически проводник, намотан на бобина със сърцевина от феромагнитен материал, a котвата е пластина от магнитен материал, която лостово управлява контактите
 • При преминаването на електрически ток през електромагнитната намотката възниква магнитно поле, което притегля котвата към сърцевината и тя превключва контактите. Самите контактни пластини могат да бъдат включващи, изключващи или превключващи

Открийте всички продукти от раздел Мини релета, подредени в 9 категории, тук.

Разгледайте тук:

Мини релета серия RS5

Релетата RS5 са отличен избор при изпълнението на средна по сложност автоматизация. Релетата се отличават с високо ниво на технически характеристики и конкурентна цена, което ги прави изключително подходящи за използване в автоматизацията. 

Техническа информация:

 • Миниатюрно индустриално реле за многофункционално приложение
 • AC и DC бобина
 • Механичен индикатор и заключващ се тест бутон
 • Контактен материал без кадмий
 • Сертификат: VDE

Цокъл за релета от серия RS5

Цокълът е предназначен да улесни монтажа на релето към стандартна DIN шина или да се прикрепи към монтажната плоча. Релета от серия RS4 и RS5 могат да използват един и същ цокъл. 

Оптимизирани контактни „гнезда“, който предлага клеми с интегрирана блокировка за  съвпадение на контактните елементи, както и ергономична задържаща скоба за отделяне на релето от цокъла. Предлагат се цокли с винтови или пружинни клеми.

Цокълът с логическа функция (подредба на превключващите контакти от едната страна и бобината от другата) оптимизира процеса по опроводяване и намалява времето за монтаж.

Интерфейсните релета серия RXT

Отличен избор при изпълнението на средна по сложност автоматизация. Предлагат се варианти с един (5A) или два включващи контакта (10). Релето е с plug-in функция за монтаж на цокъл за DIN-шина. При вариант за управление с 24v DC се предлага версия с интегриран LED и защитен диод. 

Материалът на контактите е сребърна сплав, метал, който съдържа сребро и един или повече допълнителни метали. Среброто е мек метал и реагиращ на въздуха, поради тази причина се комбинира, за да образува сплав за създаване на сплав с по-голяма здравина и устойчивост на корозия. Сребърната сплав е отличен проводник на електричество със широко разпространение в контактите на редица превключващи механизми и електромеханични релета.

Предлагат се цокли за релета с 1 или за релета с 2 превключващи контакта. Варианти за винтова или пружинна връзка, като всички разновидности на цокъла са за подредба с логическа функция.

Интерфейсните релета серия RXT с един превключващ контакт

Интерфейсните релета серия RXT с два превключващи контактa

Аксесоари за цокли от серии RS5 и RXT

Категории на употреба и номинален ток на контактите

Основната разликата между релетата и контакторите се състои в значително облекчената контактна система. Категориите на употреба дефинират стойностите на тока, който релето или контакторът трябва да бъде в състояние да включи или изключи.

При релетата, контактните тела могат да бъдат повече на брой, както и конструктивно да бъдат превключващи (когато едните се затварят, другите се отварят). Това прави релета идеално решение за използване в логически схеми (и/или функции).  Стойностите на номиналния ток зависят основно типа комутиран товар, както и условията, при които се извършва включването или изключването. 

 • Категория AC-1: Тази категория се прилага към всички AC активни товари - отоплителни системи и нагреватели, осветителни вериги, вериги с  фактор на мощността, равен или по-висок от 0.95 (cosφ≥ 0.95)
 • Категория AC-3: Тук спадат всички стандартни асинхронни електродвигатели с к.с. ротор или друг вид индуктивни товари -  ескалатори и асансьори, конвейри и транспортни ленти, компресори, помпи, и др.

Микроконтактори, серия LA


Обратно в:

Устройства за контрол, сигнализация и управление
Kонтрол, сигнализация и управл

Всяка една електрическа инсталация без значение дали е жилищна или индустриална трябва да бъде изпълнена надеждно. Изборът и качеството на апаратите e ...