Стара картинка лого
 • Инсталационни конзоли

  Schrack Technik разполага с подходящи инсталационни конзоли за всеки вид контакт и ключ.   

Schrack Technik разполага с подходящи инсталационни конзоли за всеки вид контакт и ключ. Независимо дали е вграден монтаж, монтиран на открита повърхността или с изискване за степен на защита IP54 или IP65. 

Предлагаме конзолни кутии, подходящи за различните серии ключове и контакти, които имаме в нашия асортимент. С възможност за монтаж в тухлена стена, в преградни стени от гипсокартон, както и подсилени конзоли, фиксирани преди полагане на бетон (с отлична здравина, без деформация на формата си и без затруднения за монтаж на механизма впоследствие).

Цялостно изпълнена инсталация с ветроустойчиви разклонителни кутии, гарантира значително повишаване на енергийната ефективност на помещенията, като запазва желаната стайна температура и осигурява защита срещу опасни течения. Където трябва да се избягва разрушаващата циркулация на въздуха в каналите на електрическа инсталация или технологичните отворите на преградните стени, ветроустойчивите разклонителни кутии с перфорационна мембрана са най-удачният избор.

Предимства и техническа информация:

 • Гарантирана ветроустойчивост и защита срещу опасни течения
 • Значително повишаване на енергийната ефективност на помещенията и сградата
 • Ограничава конденз и мухъл в помещенията 
 • Диаметър, 60mm, дълбочина, 47mm
 • Продажната цена е за комплект от 100 бр.

Blower Door тест

Херметичността на сградата се пресмята с метода за измерване на диференциалното налягане (т. нар. Blower Door тест). Методът се използва за откриване на течове в изолационната обвивката на сградата и за определяне на действителната скорост на обмен на въздух. Този процес може да доведе до големи топлинни и енергийни загуби, като натрупването на влага от кондензационни процеси при нахлуване на студен външен или изтичане на затоплен въздух през пукнатини и отвори в ограждащата конструкция и влошаване на микроклимата в помещението.

Разклонителни конзоли за IT мрежи и сградна автоматизация

IT информационни розетки със специален кабелен вход и конструкция, с цел да не повредят чувствителното мрежово окабеляване. Съгласно стандарта DIN EN 50173, радиусът на огъване при полагане на мрежовите кабели не трябва да е по-малък от четири пъти диаметъра на изолацията му, тъй като в противен случай, може да възникне прекъсване на жило или на целия кабел и това да повлияе на работните му характеристики.

Съвместимост със стандарт DIN EN 50173:

 • Със специален дизайн, намалява радиусите на огъване и ограничава механичното напрежение в информационните кабели, благодарение на гъвкава пластмасова мембрана
 • Без прекъсване и деформация на кабела, с достатъчно пространство за монтаж на RJ45 кийстоун жакове, ветроустойчивост и защита срещу опасни течения
 • Конзолна кутия, подходяща за сградна автоматизация – позволява интегрирането на сензори и изпълнителни механизми в допълнителната ниша, като предоставя достатъчно пространство за окабеляването и монтаж на стандартни ключове и контакти.