Стара картинка лого

Ръководство

Вилхелм Гросeйбъл

CEO Изпълнителен Директор

Роден през 1961 година във Виена. От октомври 1996 год. е управител на Schrack Technik  GmbH. Завършва Федералното Висше Техническо Училище (специалност: Електротехника) и впоследствие Стопанско управление във Виенския Икономически Институт. Преди назначаването му за управител инж. маг. Гросeйбъл е технически директор в Schrack Technik  от 1995 година. Ресорът му е износ, финанси и продуктов мениджмънт.

В периода от 1987 до 1989 година е инвестиционен банкер и ревизор на дялови участия в Die Erste & Constantia Beteiligungsfonds AG.

От 1989 до 1991 година е мениджър корпоративни финанси в Österreichische Investitionskredit AG, от 1991 до 1995 година – ревизор за концерна на Wienerberger Baustoffindustrie AG. От 1992 година инж. маг. Гросайбъл е докладчик на Австрийския институт на ревизорите.

Под негово ръководство дъщерните дружества в Централна и Източна Европа сe разширяват значително. През 2004 и 2005 г. заедно с тогавашните си колеги от борда Виктор Есбюхл и Норберт Каспер изкупуват Schrack Technik GmbH

Франц Глетхофер

Управляващ Директор

Франц Глетхофер, роден през 1969 г., отговаря за логистиката и информационните технологии в управителния съвет на Schrack Technik. В това си качество, той е една от движещите сили за развитието и оптимизацията на бизнес процесите в компанията, в полза на клиентите. През 1989 г. започва кариерата си във финансовия отдел на ABB Австрия. От 1997 г., в продължение на повече от 18 години,  работи на различни национални и международни ръководни позиции в търговията на едро във фирма Rexel.

След дългогодишната си успешна работа, като CEO на Rexel Австрия, през 2013 той търси ново предизвикателство в Германия, където е CEO на Hagemeyer (към Rexel).

Неговият дългогодишен опит и знания, в сферата, са ключови за развитието на Schrack Group.

Франц Глетхофер за Schrack Technik:

От външна гледна точка винаги съм възприемал Schrack Technik като професионалист в областта, с ясно позициониране и с изключително убедителна търговска политика. Компанията и нейният екип притежават качества, необходими за бъдещото ни професионално развитие. Това е, активно предприемаческо участие и подход за устойчиво бизнес развитие. Чувствам се част от истинска общност – характерна за културата на Шрак.“

Андреас Фихтенбауер

Управляващ Директор

На 1ви Април 2021 Андреас Фихтенбауер се присъедини към изпълнителния съвет на Schrack Technik. Той стана част от управленския екип заедно с Вилхем Гросейбъл и Франц Глетхофер.

Роден през 1982 във Вайдхофен ан дер Тая, той е най-младият член на управителния съвет на Schrack Technik, отговаря за продажбите и маркетинга. В тази си роля, той винаги работи активно за клиентите на Schrack. Професионалната си кариера, започва през 1998 г. като младши инженер електромеханик и индустриален електротехник. След това продължава развитието си с извънредни часове по електротехника във Висшето Техническо Училище.

През ноември 2007г. започва кариерното си развитие, в управление на продукти и проекти в Schrack Technik GmbH. Паралелно с това, той завършва Виенския университет за приложни науки, с бакалавърска степен по финанси и счетоводство, и магистърска степен по изпълнителен мениджмънт. След успешното си дипломиране, професионалната му кариера го отвежда до създаването на отдел Бизнес развитие в Schrack, след това заема ръководна позиция за управление на продажбите за регионите Виена, Долна Австрия и Бургенланд. След пенсионирането на Виктор Есбюхъл, Андреас Фихтенбауер заема мястото му като член на управителния съвет. 

В свободното си време, той се занимава със спортни дейности - планинско колоездене и моторни състезания. Неговият състезателен клуб Racer4Kids, активно подкрепя детски благотворителни организации.

Андреас Фихтенбауер за Schrack Technik:

„Силата на Schrack Technik са служителите й, фирмената политика и ясният фокус върху клиентите. Всеки един от колегите се отнася с внимание и професионализъм към работата си и се стреми за обслужи клиентите си, по възможно най-добрия начин. За мен е истинско удоволствие да работя за компанията, като в дългосрочен план следваме пътя на успеха, заедно с нашия екип и клиентите ни.“